Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Zweden met Traveltroef Zweden

Zweden is het land van de duizenden meren, uitgestrekte bossen, Zweedse kinderboeken zoals Pipi Langkous, de winkelketens IKEA en H&M en de Nobelprijs. Een bijzonder land dus met veel variëteit. Je kunt hier in het historische verleden duiken, helemaal tot rust komen in de mooie natuurgebieden of je laten gaan in het drukke stadsleven. Stockholm is een moderne stad met veel bezienswaardigheden en uitstekende uitgaansmogelijkheden, b.v. de ijsbar. Denk ook eens aan de vele wintersportmogelijkheden die het land te bieden heeft.

Zweden is het land van de scherenkust, uitgestrekte natuur, Pippi Langkous, stugas en oude tradities. U kunt hier ofwel genieten van uw rust of juist kiezen voor een actieve vakantie en bijvoorbeeld gaan wandelen of vlotvaren. En ook voor kinderen is er voldoende vermaak in de diverse pretparken. Zweden biedt dus voor ieder wat wils.

Reisdocumenten & visa
Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.
In Zweden betaald men met de Zweedse Kroon (SEK), onderverdeeld in: honderd öre Er zijn munten van vijftig öre, één, vijf en tien kronen en biljetten van twintig, honderd, vijfhonderd en duizend kronen.
Valuta: Zweedse kroon

Zweden bestaat voor meer dan zestig procent uit bos. Daarnaast uit woeste grond en vele meren. De Zweden zijn bewust van hun natuurlijke rijkdommen en respecteren haar flora en fauna. De natuur in geheel Zweden is wijds en puur natuur.

In Zweden is het in de zomer even warm als in West-Europa, de wintertemperatuur aan de westkust is vrij hoog. Dit komt voornamelijk door de warme Golfstroom. Midden Zweden heeft meer te maken met de kenmerken van het landklimaat, droge zomers en koude winters.

Flora en Fauna
Zweden is voor ongeveer de helft bedekt met bossen, voornamelijk dennen, sparren en lariksen. De boomgrens daalt van duizend meter boven zeeniveau in Dalarna tot circa vijfhonderd meter boven zeeniveau aan de grens tussen Zweeds en Noors Lapland. In de zomer is praktisch het hele land bedekt met bloemen, vooral klaprozen, korenbloemen, margrieten en allerlei soorten veldbloemen. In Zweden komen ongeveer tweeduizend plantensoorten voor. Op de eilanden Öland en Gotland treft men bijzondere vegetatie aan. Dit komt door de kalksteengrond die de zonnewarmte goed vasthoudt. Zo groeien op beschutte plaatsen perzik, moerbij en walnoot. In moerassige, bosrijke gebieden komt de eland veelvuldig voor. In Lapland zwerven grote kudden rendieren die behoren aan Lappenfamilies. Zeldzame dieren zijn de bruine beer, de wolf, de lynx en de veelvraat. In Midden- en Zuid-Zweden leeft vrij veel klein wild als marters, wezels en vossen. In het noorden leven sneeuwhazen, poolvossen en lemmingen. Zweden kent meer dan driehonderd vogelsoorten. Bij de meren leven kiekendieven, futen en talingen. In de bossen komen auerhoen, korhoen en uilen voor. Veel voorkomende roofvogels zijn arenden, valken, buizerds en sperwers. In de naaldwouden leven spechten, goudvinken, raven en bonte kraaien. Zweedse rivieren en meren zitten barstensvol met vis. In de noordelijke wateren zwemt veel baars, snoek, zalm en forel. Langs de kusten tonijn, haring, makreel, kabeljauw en strömming (Oostzeeharing).

Stranden
Schone stranden, goed zwemwater en veilig strandplezier. Dit zijn de kwalitatieve kenmerken van stranden die erkend zijn met het keurmerk de Blauwe Vlag. Dit keurmerk is een initiatief van Foundation for Environmental Education (FEE). Wereldwijd zijn er meer dan 3000 stranden en havens in 33 landen gecertificeerd met de Blauwe Vlag in 2005.
Zweden heeft 38 blauwe stranden

Nationale parken in Zweden
Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een gebied dat zich in de eerste plaats richt op de bescherming van ecosystemen en in de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten én het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.
Padjelanta, Färnebofjärden, Abisko
Zweden heeft 27 nationale parken.

 


Reisverslagen


Reisadvies per streek / plaats


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Zweden

JAN

-2°C
1 uur
16 dagen
3°C
FEB

-1°C
2 uur
13 dagen
2°C
MRT

2°C
3 uur
12 dagen
2°C
APR

9°C
5 uur
11 dagen
3°C
MEI

15°C
8 uur
9 dagen
5°C
JUN

21°C
9 uur
10 dagen
11°C
JUL

22°C
8 uur
12 dagen
16°C
AUG

21°C
7 uur
13 dagen
17°C
SEP

16°C
4 uur
14 dagen
14°C
OKT

9°C
2 uur
15 dagen
9°C
NOV

4°C
1 uur
17 dagen
6°C
DEC

0°C
1 uur
17 dagen
4°C

Best geboekte vakanties in Zweden

Regio's in Zweden

Dalarna
Bekijk aanbod ►
Skane
Bekijk aanbod ►
Smaland
Bekijk aanbod ►
Stockholm
Bekijk aanbod ►
Vastergotland
Bekijk aanbod ►
Vastmanland
Bekijk aanbod ►

Plaatsen in Zweden

Fredriksberg
Bekijk aanbod ►
Hestra
Bekijk aanbod ►
Idre Fjall
Bekijk aanbod ►
Jonkoping
Bekijk aanbod ►
Molle
Bekijk aanbod ►
Orsa
Bekijk aanbod ►
Salen
Bekijk aanbod ►
Solna
Bekijk aanbod ►
Stockholm
Bekijk aanbod ►

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X