Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Zuid-Afrika met Traveltroef Zuid-Afrika

Zuid-Afrika wordt ook wel ‘De wereld in één land’ genoemd. Prachtige natuur, mooie stranden, cultuur en niet te vergeten de prachtige wijn-/ en tuinenroutes in het zuidelijke deel. Er zijn verschillende beschermde natuurreservaten waar je veel wild kunt spotten. Zo kun je tijdens een tocht door één van deze gebieden onder meer Afrika’s grote trots ‘The Big Five’ tegenkomen, oftewel: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het luipaard. Daarnaast zijn er nog tal van andere wilde dieren.

Van de fantastische Panoramaroute in het noorden via de machtige Drakensbergen naar Kaap de Goede Hoop in het zuiden, van cheeta's naar walvissen, van diamanten naar wijngaarden en van zinderende woestijnen naar rustieke bergbeekjes. Deze enorme variatie vraagt om een zeer divers reisaanbod en dat heeft Zuid-Afrika te bieden. Of u nu in groepsverband wilt rondtrekken of individueel, de wereldstad Kaapstad wilt ervaren of aan het strand wilt relaxen, in een eenvoudige Bed & Breakfast wilt verblijven of in een luxueuze lodge, alles kan in het fascinerende Zuid-Afrika.
Algemene informatie

In onze zomer is er geen tijdverschil, in onze winter is het in Zuid-Afrika 1 uur later.
Nederlandse staatsburgers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Het paspoort moet bij aanvang van de terugreis nog minimaal zes maanden geldig zijn. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Vaccinaties: Voordat men naar Zuid-Afrika reist, is een vaccinatie tegen DTP aan te raden. Raadpleeg voor meer informatie de GG&GD bij u in de buurt.
Op de invoer van sommige plantensoorten, nagemaakte merkartikelen en antiek staan hoge straffen. Pas ook op met religieus gevoelige teksten.

De valuta van Zuid-Afrika is de Rand. Eén Rand is verdeeld in honderd Cents. Er zijn biljetten van tien, twintig, vijftig, honderd en tweehonderd Rand. Er zijn munten van één, twee en vijf Rand en van één, twee, vijf, tien, twintig en vijftig Cents.

Fooien: De lonen zijn over het algemeen laag. Serviceaanbieders, zoals taxi- en touringcarchauffeurs, gidsen, kamermeisjes en bedienend personeel, verwachten een fooi voor de geboden diensten.
Zuid Afrika heeft drie verschillende soorten klimaten, te weten: een tropisch klimaat een steppeklimaat en een woestijnklimaat. Door de ligging ten zuiden van de evenaar begint de zomer in december en de winter in juni.
Aan de lange kustlijn van Zuid-Afrika zijn vele stranden te vinden. In de nabijheid ervan komen haaien voor, maar zij worden door middel van netten geweerd, met name aan de kust van de Indische Oceaan in de buurt van Durban is dat het geval. De bekendste stranden bevinden zich bij Camps Bay, Clifton, Hout Bay, Blouwbergstrand en Sandy Bay. Het enige naturistenstrand van het land, Sandy Bay, ligt bij het plaatsje Llandudno.

Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet te worden opengesteld voor land- of bosbouw. Een nationaal park is een beschermd gebied dat zich richt in de eerste plaats op de bescherming van ecosystemen en op de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten, en het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.
Karoo, Bontebok, Addo Elephant

Zuid-Afrika heeft 23 nationale parken


 


Reistips van onze reisspecialisten

REISTIP ►
Kaapstad: Bekijk de wijnvelden bij Franschhoek eens op een andere manier. Maak een spectaculaire tocht per quat!
REISTIP ►
Ontmoet de Kaapse mensen in hun eigen omgeving, door een workshop koken bij een Kaapse familie te volgen.
REISTIP ►
Een bezoek aan the Waterfront, Robbeneiland, Houtsbaai, Boulders Beach, Kaap de goede Hoop, de Tafelberg en townships is echt de moeite waard!
REISTIP ►
Kaapstad is een geschikte bestemming voor een stedentrip!

Reisverslagen


Reisadvies per streek / plaats


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Zuid-Afrika

JAN

30°C
9 uur
10 dagen
23°C
FEB

29°C
8 uur
9 dagen
23°C
MRT

26°C
8 uur
9 dagen
22°C
APR

23°C
8 uur
8 dagen
21°C
MEI

21°C
7 uur
7 dagen
20°C
JUN

20°C
7 uur
5 dagen
19°C
JUL

19°C
8 uur
4 dagen
18°C
AUG

20°C
8 uur
5 dagen
18°C
SEP

22°C
8 uur
8 dagen
19°C
OKT

23°C
8 uur
9 dagen
19°C
NOV

26°C
9 uur
11 dagen
21°C
DEC

29°C
9 uur
11 dagen
22°C

Best geboekte vakanties in Zuid-Afrika

Regio's in Zuid-Afrika

Gauteng
Bekijk aanbod ►
West-Kaap
Bekijk aanbod ►

Plaatsen in Zuid-Afrika

Johannesburg
Bekijk aanbod ►
Kaapstad
Bekijk aanbod ►
Kempton Park
Bekijk aanbod ►
Pretoria
Bekijk aanbod ►

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X