Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Rusland met Traveltroef Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld, en 400 keer zo groot als Nederland. Er wonen zo'n 170 miljoen mensen en de afstand van oost naar west bedraagt maar liefst 10.000 kilometer. De hoofdstad Moskou is een stad met een grootse historie en fascinerende architectuur. Hier zetelt ook het parlement. Het bezoeken van Rusland, bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, prachtige steden, wodka en matruska's, is een bijzondere ervaring.
Rusland grenst aan Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea.

Het tijdverschil met Rusland is 2 uur. (Moskou)

De hoofdstad van Rusland is Moskou.
De vluchtduur is ca. 3 uur.

Rusland heeft een grote bevolking, maar een lage bevolkingsdichtheid door de enorme oppervlakte van het land.
Ongeveer 80 procent van de bevolking is Rus, daarnaast wonen er 160 verschillende etnische groepen en volken.

Het land is overwegend atheïstisch. De russisch-orthodoxe kerk is de dominante religie in Rusland.
Voor Rusland heeft u een visum nodig.

In het visum worden de gegevens van uw verblijf vermeld.

Vaccinaties: Een DTP en Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen. Raadpleeg voor meer informatie uw huisarts of de GGD bij u in de buurt.

De meeste mensen wonen in het westelijke deel van Rusland. Grote delen van het oosten (Siberië) zijn het hele jaar erg koud en de grond is er permanent bevroren.

Het landschap in zo’n groot gebied is uiteraard zeer divers. Grofweg kun je zeggen dat het Europese deel vrij vlak is met enkele heuvelachtige gebieden. Ten oosten van de Oeral liggen uitgestrekte bossen en steppen. Centraal ligt de Siberische Hoogvlakte. In het zuiden liggen veel bergketens die vaak de begrenzing vormen met andere landen. Europa's hoogste berg, de Elbroes (5642 m), ligt in de Kaukasus op de grens met Georgië.

Rusland kent grote verschillen in klimaat. In het uiterste noorden heerst een poolklimaat, sommige delen van het zuiden zijn subtropisch. Over het algemeen heerst er een landklimaat met warme zomers en koude winters. Oymyakon in Siberië staat bekend als de koudste, permanent bewoonde plek op aarde. Het kan er in de winter zo’n 70 graden vriezen.

Werelderfgoederen zijn unieke trekpleisters die bestaan uit culturele en natuurlijke, gebouwde en ongebouwde monumenten die op wereldschaal een uitzonderlijke betekenis hebben en voor het nageslacht bewaard moeten blijven. Wereldwijd zijn er 890 werelderfgoederen in 148 landen..

Moskou

De hoofdstad is het onaantastbare centrum van Rusland: politiek, bestuurlijk, economisch en cultureel. Het is ook het centrum van wetenschap en godsdienst. Aan een kaart van Rusland is de functie van de stad ook duidelijk af te lezen: alle wegen leiden naar Moskou.

Met ruim tien miljoen inwoners is het ook de grootste stad van het land. De bevolking van Moskou is duidelijk veel sneller gegroeid dan was voorzien. Daarom ging er in de jaren ’50 een gigantisch woningbouwprogramma van start. Dat heeft de stad er niet mooier op gemaakt, althans waar het de buitenwijken betreft. Die bestaan uit onafzienbare rijen grauwe betonflats. Ze zijn vaak van erbarmelijke kwaliteit en slecht onderhouden.

In het centrum van de stad hebben de communisten ook hun sporen nagelaten. Er zijn veel gebouwen in Stalinistische stijl en brede (parade)boulevards. Gelukkig is er nog veel architectuur uit de tijd van de tsaren overgebleven.

Het hoogtepunt is het Rode Plein, 700 meter lang en 130 meter breed. De naam Rode Plein bestaat al sinds de 17e eeuw. Rood betekent namelijk ook mooi in het Russisch.

Aan dat op zichzelf al indrukwekkende plein ligt het Kremlin dat vanouds de zetel van de regering is. Het is een ommuurd complex van gebouwen op een heuvel direct aan de rivier de Moskva.

De meeste gebouwen dateren uit de 15e tot 18e eeuw: de Maria-Hemelvaartkathedraal, waar de tsaren werden gekroond, de Kleedafleggingskerk, de Verkondigingskathedraal, de kathedraal van de aartsengel Michaël, en de Klokkentoren van Ivan de Grote.

Sint Petersburg

Deze stad aan de Finse Golf heeft nogal wat verschillende namen gehad. Na het oorspronkelijke Sint-Petersburg werd de stad in 1914 omgedoopt tot het Russischer klinkende Petrograd, om tien jaar later te veranderen in Leningrad. Sinds 1991 geldt de oude naam weer. De stad ligt aan de monding van de rivier de Neva en heeft ruim vier miljoen inwoners. Het is een toeristische trekpleister van formaat met grachten, lange rechte straten, tuinen, parken, paleizen en musea.

Sint-Petersburg werd gesticht door tsaar Peter de Grote, als ‘venster op Europa’. De stad kreeg daarom een Westerse uitstraling, wat onder meer tot uiting komt in de vele grachten naar Amsterdams voorbeeld. Hij onderhield warme relaties met Nederland. Vanaf het midden van de 18e eeuw tot de Russische revolutie waren er geregelde handelscontacten tussen de zogenaamde Ruslui uit Vriezenveen (Overijssel) en Sint-Petersburg. Aan de hoofdstraat Nevski Prospekt ontstond zelfs een echte Hollandse wijk, inclusief gereformeerde kerk.

Het belangrijkste museum is de Hermitage, ontstaan in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote en in 1852 voor het publiek opengesteld. Het omvat een schitterende verzameling uit de Oudheid (o.a. Egypte) en de Middeleeuwen. Ook archeologische vondsten en kunst uit Azië en de Russische cultuur van de 8e eeuw tot de 19e eeuw zijn goed vertegenwoordigd. Dit enorme museum bestaat uit zes gebouwen, waarvan het Winterpaleis het belangrijkste is.

Het Zomerpaleis van Peter de Grote ligt 30 kilometer buiten Sint-Petersburg. Het doet erg aan het Paleis van Versailles denken en dat was ook de bedoeling. Overigens is wat je er nu ziet niet origineel, maar een getrouwe kopie. Deze erfenis van de tsaar werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest door de Duitsers. De Russen besloten het hele paleis te herbouwen als symbool voor het naoorlogse herstel van de natie.

De Petrus & Paulus vesting is de oorsprong van Sint-Petersburg. In de kathedraal ernaast zijn bijna alle leden van de tsarendynastie Romanov begraven.

In het Wodka Museum zie je hoe belangrijk dit heldere vocht is voor de Russen. Je kunt er een echte wodkaproeverij meemaken, compleet met kaviaar en andere Russische specialiteiten.

Sint-Petersburg kent talloze theaters waar de meest bijzondere voorstellingen worden gegeven. Denk daarbij ook aan een circusvoorstelling in een van de drie speciale circustheaters.

Sinds de val van het communisme is het aantal discotheken, bars en nachtclubs explosief gestegen. Uitgaan tot in de vroege uurtjes is tegenwoordig geen probleem meer in Rusland!


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Rusland

JAN

-6°C
1 uur
13 dagen
FEB

-5°C
3 uur
11 dagen
MRT

1°C
4 uur
10 dagen
APR

10°C
6 uur
12 dagen
MEI

19°C
9 uur
13 dagen
JUN

22°C
9 uur
14 dagen
JUL

23°C
9 uur
15 dagen
AUG

22°C
8 uur
13 dagen
SEP

16°C
5 uur
14 dagen
OKT

8°C
3 uur
15 dagen
NOV

1°C
1 uur
12 dagen
DEC

-4°C
1 uur
12 dagen

Best geboekte vakanties in Rusland

Regio's in Rusland

Moskou
Bekijk aanbod ►
St. Petersburg
Bekijk aanbod ►

Plaatsen in Rusland

Moskou
Bekijk aanbod ►
St. Petersburg
Bekijk aanbod ►

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X