Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Polen met Traveltroef Polen

Polen is één van de minder bekende landen in Centraal Europa. Dit is niet terecht want Polen heeft zoveel te bieden, van de stranden aan de Oostzee tot de grote meren en de oerbossen in het noorden. De steden met de kathedralen, kerken, tempels en paleizen geven u een mooie indruk hoe het leven hier in vroegere tijden is geweest. Polen is een goedkoop vakantieland, u krijgt meer vakantie voor uw geld.

Interesse in een vakantie Polen? Dat dit land een ongelooflijke schoonheid bezit, is vaak niet het eerste waar men aan denkt. Toch is niets minder waar;van de prachtige steden met historische bouwwerken, tot de ongerepte natuur die in het hele land te vinden is, Polen is zeker uw bezoek waard. Boek bijvoorbeeld een goedkoop hotel in de prachtige hoofdstad Warschau, 'het Parijs van het oosten', en geniet van het bruisende uitgaansleven! Bekijk de aanbiedingen op Arke.nl en boek vandaag nog uw vakantie Polen.

Het grootste gedeelte van Polen bestaat uit laagvlakte, maar in het zuiden van het land zijn ook bergen te vinden. In het noordoosten ligt het uitgestrekte merengebied van Mazurië.
Hoofdstad van Polen is De hoofdstand van Polen is Warschau..
Nederlandse staatburgers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Wanneer u geld wenst te wisselen, kan dit bij banken, geldwisselkantoren, hotelrecepties en aan de grens. Wij raden u aan om de verschillende koersen met elkaar te vergelijken. Het ene kantoor kan meer provisie rekenen dan het andere.

Valuta: In Polen wordt met de Zloty betaald.
Pinautomaten: In Polen zijn voldoende pinautomaten aanwezig.
Credit Cards: Bij de meeste hotels kan met een credit card betaald worden. Ook veel restaurants en winkels accepteren deze betalingsvorm. De meest geaccepteerde credit cards zijn: American Express, Visa, Carte Blanche, Diners Club, Eurocard/Mastercard, Access en Interbank.

Fooien: Het is gebruikelijk om een fooi achter te laten in restaurants en cafés van zo'n tien tot vijftien procent van het totaalbedrag. Fooi geven in een zelfbedieningsrestaurant is niet gebruikelijk. Fooien voor portiers bij hotels en treinstations zijn normaal maar hangen af van uw eigen vrijgevigheid.

Polen is over het algemeen een vlak land. Gebergten komen alleen aan de zuidgrens voor. Qua reliëf kan Polen in drie ongeveer oost-west verlopende gordels worden verdeeld: langs zandstranden, forse duinruggen en enkele grote duinmeren. Wat lager liggen de centrale vlakten en de oerstroomdalen bestaande uit het Silezische Bekken, de Kujawy, de Grootpoolse Meervlakte de laaglanden van Mazowsze en van Podlachië. Ten zuiden van de centrale vlakten liggen een aantal hooggelegen plateaus, zoals de Klenpoolse Hoogvlakte, de Góry Swietokryskie (Heiligekruisbergen, tot 611 meter hoog), de plateaus van Silezië en de Kraków-Czestochowa en de synclinale van de Nida. Het plateau van Lublin ligt tussen Wisla en Bug en is 220-300 meter hoog. De Karpaten bestaan uit middelgebergten en hooggelegen plateaus van alpine oorsprong, die worden doorsneden door de bovenlopen van de Odra en de Wisla.

De Poolse Karpaten zijn, behalve Bieszcady (de Woudkarpaten), een onderdeel van de West-Karpaten. Het hoogste punt van Polen (Rysy, 2499 meter) ligt in het Tatramassief. De noordelijkste keten is de kalkachtige Pieniny. Verder westelijk, van de Karpaten gescheiden door de Moravische Poort, liggen de Sudeten, een granietmassief. Het hoogste deel hiervan is het Reuzengebergte of Karkon-osze. Aan de Oostzee liggen de kustvlakten en in de laagvlakte van de Wisla ligt het laagste punt van het land: -1,8 meter. Op deze laagvlakte sluiten de iets hoger gelegen (tot ruim 300 meter) Pommerse en Mazoerische Meervlakten aan.

Het Poolse klimaat staat afwisselend onder invloed van Atlantische, Oceanische en Aziatische, continentale luchtmassa's. Het klimaat vormt dan ook een overgang van een gematigd zeeklimaat in het noorden en westen van het land naar een droog landklimaat in het zuiden en oosten. Westenwinden heersen tegenover de oostenwinden, maar over het algemeen wordt het weer gekenmerkt door snelle wisselingen, vooral in de winter en in de bergen. De Atlantische invloed neemt naar het oosten toe af en daardoor valt er in het westen meer neerslag dan in het oosten , In de maanden september en oktober, de zogenaamde 'gouden herfst', wordt het al frisser en neemt de kans op regen toe, maar het aantal zonnige dagen is nog behoorlijk groot. November en december worden gekenmerkt door veel mist en regen. In de hoofdstad Warschau is januari de droogste en juli de natste maand.

Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een beschermd gebied dat zich richt in de eerste plaats op de bescherming van ecosystemen en op de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten, en het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.
Wigierski, Magurski, Karkonoski
Polen heeft 23 nationale parken.


 


Reisadvies per streek / plaats


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Polen

JAN

-1°C
1 uur
15 dagen
4°C
FEB

1°C
2 uur
13 dagen
3°C
MRT

6°C
4 uur
14 dagen
3°C
APR

13°C
5 uur
11 dagen
4°C
MEI

19°C
7 uur
10 dagen
8°C
JUN

22°C
8 uur
12 dagen
13°C
JUL

24°C
8 uur
13 dagen
16°C
AUG

23°C
7 uur
14 dagen
18°C
SEP

18°C
5 uur
12 dagen
15°C
OKT

13°C
3 uur
14 dagen
12°C
NOV

6°C
2 uur
15 dagen
9°C
DEC

1°C
1 uur
16 dagen
6°C

Best geboekte vakanties in Polen

Regio's in Polen

Beskiden
Bekijk aanbod ►
Krakau
Bekijk aanbod ►
Masuren
Bekijk aanbod ►
Pommeren
Bekijk aanbod ►
Reuzengebergte
Bekijk aanbod ►
Silezie
Bekijk aanbod ►
Tatra
Bekijk aanbod ►
Warschau
Bekijk aanbod ►
Wielkopolska
Bekijk aanbod ►

Plaatsen in Polen

Auschwitz
Bekijk aanbod ►
Dabki
Bekijk aanbod ►
Darlowo
Bekijk aanbod ►
Dzwirzyno
Bekijk aanbod ►
Gdansk
Bekijk aanbod ►
Grzybowo
Bekijk aanbod ►
Kolobrzeg
Bekijk aanbod ►
Krakau
Bekijk aanbod ►
Miedzyzdroje
Bekijk aanbod ►
Mragowo
Bekijk aanbod ►
Pobierowo
Bekijk aanbod ►
Rewal
Bekijk aanbod ►
Swieradow Zdroj
Bekijk aanbod ►
Swinemunde
Bekijk aanbod ►
Szklarska Poreba
Bekijk aanbod ►
Ustka
Bekijk aanbod ►
Ustronie Morskie
Bekijk aanbod ►
Warschau
Bekijk aanbod ►
Wroclaw
Bekijk aanbod ►
Zakopane
Bekijk aanbod ►

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X