Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Noorwegen met Traveltroef Noorwegen

Noorwegen, het land van de middernachtzon en het Noorderlicht, staat bekend om haar mooie fjorden, bergen, trollen en elanden. Vergeet daarbij niet het sprookjesachtige landschap. Noorwegen heeft een lange kustlijn met ontelbare grote en kleine eilanden. Geschikt voor de natuurliefhebbers, visliefhebbers, maar ook voor duikers. Veelzijdig, dunbevolkt en rijk aan cultuur. In Noorwegen verveel je je nooit. Je kunt er wintersporten, rondreizen met de auto en fietsen of wandelen door de ruige natuur. Ook kun je hier leuke stedentrips maken, bijvoorbeeld naar Oslo en Bergen.
Noorwegen, het land van fjorden, rust, natuur en ruimte. Dat dit land heel wat meer te bieden heeft dan alleen maar deze ingrediënten bewijzen wel de rijke cultuur en folklore, de bruisende havenstad Bergen, het sportieve Lillehammer en de schilderachtige Noorse westkust.

Nederlandse staatburgers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

De munteenheid in Noorwegen is de kroon (NOK), die in honderd øre onderverdeeld. Er zijn munten van tien en vijftig øre en van NOK één, vijf en tien. De bankbiljetten hebben een waarde van NOK vijftig, honderd, vijfhonderd en duizend.
Valuta: NOK

Pinautomaten: Pinnen kan met een pas met een EC- of Maestro logo bij vrijwel elke geldautomaat.
Credit Cards: Creditcards van Mastercard, VISA, Diner en American Express worden vrijwel over geaccepteerd. (Let op stickers in betreffende winkels en restaurants.)

Fooien: Het is gebruikelijk om in drink- en eetgelegenheden een fooi te geven (5 tot 10%).
Kenmerkend voor het Noorse landschap zijn de fjorden die langs de kustlijn liggen. Het merendeel van de fjorden in het Vestland is smal en wordt omgeven door hoge bergwanden. Alle fjorden hebben talloze zijarmen van onder water gelopen gletsjerdalen die uitmonden in de hoofdarm. Het landschap van het Sorland (Zuid-Noorwegen) bestaat voor een deel uit zandstranden. Voor de kust liggen duizenden scheren (kleine rotseilandjes). De provincie Telemark staat bekend om zijn mooie berglandschap. De toppen van de bergen komen niet boven de boomgrens uit. Het Ostland kent een aantal verschillende landschapstypen. Zo bestaat het gebied ten noordoosten van Oslo uit dichte bossen, waarin vele rivieren stromen, terwijl de provincie Oppland een prachtig berglandschap heeft. Ten westen van het Gudbrandsdal ligt het Jotunheimengebergte, waarvan de toppen boven de tweeduizend meter uitkomen. In de provincie Buskerud ligt het hoogste bergplateau van Europa. Bossen en meren bepalen voor een groot deel het gezicht van het noorden van Noorwegen. Boven de poolcirkel bestaat het vrijwel onbewoonde binnenland uit een uitgestrekte, moerassige hoogvlakte (Noors Lapland).

Dankzij de warme Golfstroom, die ervoor zorgt dat er verwarmd water naar de Noorse kust stroomt, is de gemiddelde temperatuur in Noorwegen hoger dan de geografische ligging doet vermoeden. In de kustgebieden in het Sörland en het Vestland valt veel neerslag, terwijl het in het binnenland 's zomers vaak droog is. In dit jaargetijde kunnen de temperaturen in Noord-Noorwegen oplopen tot 30 °C.

Noorwegen is mooi en ongerept. Het Noorse landschap is bedekt met uitgestrekte wouden, vooral naaldbossen. Aan de Hardangerfjord kan men in het late voorjaar ook genieten van de bloesempracht omdat in dit gebied veel fruitbomen groeien. Afhankelijk van het landschap is er een grote variëteit aan planten en mossen te vinden. Naar het noorden toe wordt het landschap ruiger en neemt boom- en plantengroei af. Alleen de berk weet zich daar te handhaven. Rendiermos en lage struiken zijn hier de enigen die de strijd met het ruige klimaat aankunnen. De Noorse dierenwereld is minstens zo bijzonder, onder aanvoering van de eland. Deze ietwat plompe viervoeter is voornamelijk 's avonds laat of 's ochtends vroeg te bewonderen en komt het meest voor in Zuid-, Oost- en Fjell-Noorwegen. In sommige schaars bevolkte gebieden van Noorwegen (met name in het oostelijke grensgebied tussen Noorwegen en Zweden en in het Noors-Russische grensgebied) komt de bruine beer nog voor. Dat geldt ook voor andere roofdieren zoals de wolf, de veelvraat en de lynx. Vooral in het noorden wordt de reiziger geconfronteerd met rendieren. Soms alleen, vaak in kuddes trekken ze vrijelijk rond. En dat betekent dat ze ook op de weg kunnen liggen, staan of rondlopen.

Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een gebied dat zich in de eerste plaats richt op de bescherming van ecosystemen en in de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten én het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.
Rondane, Hardangervidda, Femundsmarka
Noorwegen heeft 18 nationale parken.


 


Reisverslagen


Reisadvies per streek / plaats


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Noorwegen

JAN

-1°C
1 uur
19 dagen
5°C
FEB

-1°C
2 uur
17 dagen
4°C
MRT

4°C
3 uur
18 dagen
5°C
APR

8°C
5 uur
16 dagen
6°C
MEI

14°C
7 uur
15 dagen
10°C
JUN

19°C
8 uur
16 dagen
14°C
JUL

20°C
7 uur
18 dagen
16°C
AUG

20°C
6 uur
18 dagen
18°C
SEP

13°C
5 uur
20 dagen
15°C
OKT

8°C
3 uur
21 dagen
12°C
NOV

3°C
2 uur
21 dagen
8°C
DEC

1°C
1 uur
22 dagen
6°C

Best geboekte vakanties in Noorwegen

Regio's in Noorwegen

Aust-Agder
Bekijk aanbod ►
Buskerud
Bekijk aanbod ►
Hedmark
Bekijk aanbod ►
Hordaland
Bekijk aanbod ►
Oppland
Bekijk aanbod ►
Oslo
Bekijk aanbod ►
Sogn Og Fjordane
Bekijk aanbod ►
Telemark
Bekijk aanbod ►
Troms
Bekijk aanbod ►
Vest-Agder
Bekijk aanbod ►

Plaatsen in Noorwegen

Beitostolen
Bekijk aanbod ►
Farsund
Bekijk aanbod ►
Favang
Bekijk aanbod ►
Gala
Bekijk aanbod ►
Gausdal
Bekijk aanbod ►
Geilo
Bekijk aanbod ►
Hemsedal
Bekijk aanbod ►
Hovden
Bekijk aanbod ►
Lillehammer
Bekijk aanbod ►
Noresund
Bekijk aanbod ►
Oslo
Bekijk aanbod ►
Oyer
Bekijk aanbod ►
Rauland
Bekijk aanbod ►
Sognefjord
Bekijk aanbod ►
Stryn
Bekijk aanbod ►
Tromso
Bekijk aanbod ►
Trysil
Bekijk aanbod ►
Voss
Bekijk aanbod ►
Vradal
Bekijk aanbod ►

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X