Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Hongarije met Traveltroef Hongarije

Zo pikant als rode peper en zo romantisch als Gipsymuziek, dat is Hongarije. De smaak van Europa vind je terug in dit land, maar dan voor de helft van de prijs ten opzichte van West-Europa. De topattractie van Hongarije is natuurlijk Boedapest, gelegen aan de Donau. Deze hoofdstad heeft een rijke cultuur en veel invloeden van Art Nouveau en barokarchitectuur. Buiten de stad vind je ruïnes van kastelen, Turkse en Romeinse overblijfselen en een wijnlandschap evenals verschillende natuurparken. Genoeg te doen dus en als je even wilt bijkomen, breng dan een bezoek aan een van de verjongende spa's.

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende landen is ongetwijfeld Hongarije: het land van de poesta's en de zigeuners! Middelpunt van het land is de bruisende, sfeervolle hoofdstad Budapest met vele bezienswaardigheden en waar het roemrijke verleden nog tastbaar is. Na de hoofdstad Boedapest is het Balaton Meer, de 'Hongaarse Zee', de grootste toeristische trekpleister van Hongarije en één van de meest geliefde vakantieoorden. Het meer wordt gevoed met water van veel bergriviertjes en door één grote rivier, de Zala. Het Balatonmeer is het grootste meer van Midden- en West-Europa. Dit grootste binnenmeer van Europa nodigt uit tot zwemmen, relaxen en watersporten. Ook het zuiden van Hongarije is een absolute aanrader! Een prachtig heuvellandschap met gemoedelijke kleine dorpjes waar de mensen zeer gastvrij zijn. Als men in één van deze plaatsjes is moet men zeker iets proberen uit de beroemde Hongaarse keuken! De wereldberoemde goulash gecombineerd met een glas Stierenbloed (typisch volle Hongaarse rode wijn) is zeker niet te versmaden. Hongarije is een zeer populaire toeristische bestemming, zeker ook voor Nederlanders. Hongarije leent zich uitstekend voor mensen die kennis willen maken met een uiterst gastvrij en cultuurrijk land. De meest populaire bestemmingen voor toeristen zijn de talrijke spahotels en thermale baden (voornamelijk die in Hévíz, Hajdúszoboszló en Boedapest), de poestavlakten en het Balatonmeer. Uiteraard dragen het doorgaans zonnige klimaat en de relatief lage kosten bij aan de aantrekkelijkheid van het land.
Hongarije heeft vele bezienswaardigheden. Het land staat vol van museums, gallerieën, kerken en synagoges.
De vluchtduur naar Hongarije is ca. 2 uur.

In de zomer is het 2 uur later, in de winter is het tijdsverschil 1 uur.
In Hongarije betaalt men niet met de Euro, maar met Hongaarse Forinten. Men kan dus nog lekker ouderwets geld wisselen. Dit kan men doen bij de vele wisselkantoren, in sommige hotels en bij de officiële banken. Natuurlijk staan er rondom het gehele Balatonmeer ook voldoende pinautomaten waar men direct geld kan opnemen. De forint (HUF), is onderverdeeld in 100 fillér. Er zijn munten van 50 fillér en HUF 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 200. De bankbiljetten hebben een waarde van HUF 100, 500, 1.000 en 5.000. Er is ook nog een groot aantal pasmunten in omloop, die als wettig betaalmiddel gelden. Men moet zich ervan bewust zijn dat er een groot verschil kan bestaan tussen de aan- en verkoopprijs van de valuta.
Valuta: Forint

Fooien: In Hongarije is het gebruikelijk om fooi te geven. In diverse restaurants wordt de fooi al in de rekening meegenomen en hoeft men dus geen fooi te geven. Mocht men toch fooi willen geven bij een restaurant die de rekening niet inclusief fooi geeft, dan kan men bij het afrekenen van de rekening erbij zeggen dat ze het wisselgeld mogen houden. Het is namelijk onbeleefd om in Hongarije de fooi op de tafel achter te laten.

Klimaat
Door zijn ligging in het Karpatenbekken heeft Hongarije een gematigd landklimaat. Er zijn invloeden merkbaar van het mediterrane klimaat en het nattere zeeklimaat van de Laagvlakte. De Grote Hongaarse Laagvlakte heeft hete zomers en koude winters. Er heersen grote temperatuurverschillen, zowel tussen zomer en winter als tussen dag en nacht. De winters in Hongarije zijn koud, bewolkt, vochtig en winderig. De zomers zijn warm en soms erg heet. Het aantal zonuren is er vrij hoog. De warmste maand is juli (gemiddeld 23,2°C), de koudste januari met een gemiddelde temperatuur iets onder het vriespunt (-1,3°C). Er valt relatief weinig neerslag. De neerslag valt verspreid over het jaar. Specifieke regentijden zijn de maanden juni-juli en september-oktober. De droogste maand is september met een gemiddelde neerslag van 33 millimeter en daarom de beste maand om Hongarije te bezoeken. De natste maand is mei met een neerslag van gemiddeld 72 millimeter. De meeste neerslag wordt gemeten in het zuidoosten en in het Bakony-woud.

Nationale parken in Hongarije
Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een gebied dat zich in de eerste plaats richt op de bescherming van ecosystemen en in de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten én het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.

Nationaal Park Kiskunsági, Balaton - Felvidéki, Nationaal Park Hortobágyi
Hongarije heeft 10 nationale parken
Om de Hongaarse grens te kunnen passeren moet men in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs of paspoort. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.


 


Reisadvies per streek / plaats


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Hongarije

JAN

2°C
2 uur
12 dagen
FEB

5°C
3 uur
11 dagen
MRT

11°C
4 uur
11 dagen
APR

17°C
6 uur
12 dagen
MEI

22°C
8 uur
13 dagen
JUN

25°C
8 uur
13 dagen
JUL

27°C
9 uur
10 dagen
AUG

27°C
8 uur
10 dagen
SEP

23°C
7 uur
9 dagen
OKT

17°C
5 uur
9 dagen
NOV

9°C
2 uur
11 dagen
DEC

3°C
2 uur
12 dagen

Best geboekte vakanties in Hongarije

Regio's in Hongarije

Balatonmeer
Bekijk aanbod ►
Budapest
Bekijk aanbod ►
Tatabanya
Bekijk aanbod ►
Vas
Bekijk aanbod ►

Plaatsen in Hongarije

Balatonfured
Bekijk aanbod ►
Budapest
Bekijk aanbod ►
Bukfurdo
Bekijk aanbod ►
Heviz
Bekijk aanbod ►
Siofok
Bekijk aanbod ►
Tihany
Bekijk aanbod ►
Vargesztes
Bekijk aanbod ►
Zalakaros
Bekijk aanbod ►

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X