Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Filipijnen met Traveltroef Filipijnen

De Filipijnen (Filippijnen, Philippines) is een land in Azië. De Filipijnen is een eilandengebied dat bestaat uit ongeveer 7000 eilanden. De twee grootste eilanden zijn: Luzon en Mindanao. Een aantal andere bekende eilanden zijn: Samar, Negros, Palawan, Panay en Mindoro. De hoofdstad van de Filipijnen is Manilla en is gelegen op het eiland Luzon. Andere grote plaatsen zijn Quezon city, Caloocan, Antipolo en Davao city.

De Filipijnen staan bekend om de prachtige stranden, groene rijstvelden en natuur. Er zijn verschillende Nationale parken waar o.a. grotten, regenwouden en vulkanen zijn te vinden. Daarnaast is het een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Het water is helder en je kunt er duiken naar koraalriffen, wrakken en grotten. In deze onderwaterwereld leven veel vissoorten, zoals: rifhaaien, clownsvissen, vleermuisvissen en scheermesvisjes. Daarnaast komen duikers veelal voor de grote verscheidenheid naaktslakken. De Filipijnen heeft ook altijd al bekend gestaan om de vele natuurrampen. Zo krijgt de bevolking regelmatig te maken met aardbevingen, tyfoons en vulkaanuitbarstingen.

Algemene informatie
Het is op de Filipijnen tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben 7 uur.

De vluchtduur naar Manila is ca. 13 uur.

Voor een verblijf van maximaal 21 dagen dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is en een doorreis- of retourvliegticket. Een visum voor een langer verblijf is verkrijgbaar bij de ambassade van de Filipijnen of bij het Filipijnse consulaat. Het visum blijft 3 maanden na afgiftedatum geldig en geeft recht op een verblijf van 59 dagen. Het kan worden verlengd bij de Commision on Migration and Deportation in Manila.

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aanbevolen. Wij raden u aan contact op te nemen met een van de gezondheidsorganisaties vermeld op de reisinfo pagina.

De munteenheid in de Filipijnen is de Filipijnse peso (PHP), welke is onderverdeeld in 100 centavos. De invoer van Filipijnse peso's is beperkt tot 5000 peso's, de uitvoer tot 1000 peso's. Deviezen mogen onbeperkt worden in- en uitgevoerd, maar contant geld en reischeques met een waarde van meer dan 3000 USD dienen bij aankomst te worden gedeclareerd. Het is aanbevolen contante dollars of Traveller Cheques in dollars mee te nemen. Travellercheques kunnen worden ingewisseld bij banken in grotere steden, maar worden niet door alle banken geaccepteerd. Het omwisselen is soms een tijdrovende aangelegenheid.

Creditcard:Steeds meer hotels en de grotere winkels en restaurants in de grote steden accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt met uw creditcard in de grote steden ook contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Zie voor meer details de websites: www.eurocard.nl en www.visa.nl.

Pinpas:Met een Nederlandse bank- of giro pinpas kunt u in de grote steden, bij geldautomaten terecht welke een maestro of cirrus teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.


Reisadvies per streek / plaats


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Filipijnen

JAN

30°C
6 uur
11 dagen
27°C
FEB

31°C
7 uur
8 dagen
27°C
MRT

33°C
8 uur
7 dagen
28°C
APR

34°C
9 uur
8 dagen
29°C
MEI

34°C
7 uur
14 dagen
30°C
JUN

32°C
6 uur
19 dagen
30°C
JUL

31°C
6 uur
21 dagen
30°C
AUG

31°C
5 uur
23 dagen
29°C
SEP

31°C
5 uur
22 dagen
29°C
OKT

31°C
6 uur
20 dagen
29°C
NOV

31°C
6 uur
16 dagen
29°C
DEC

30°C
6 uur
14 dagen
28°C

Best geboekte vakanties in Filipijnen

Regio's in Filipijnen

Plaatsen in Filipijnen

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X