Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Cuba met Traveltroef Cuba

De bevolking, de aanwezigheid van Fidel Castro en de alom tegenwoordige herinneringen aan de revolutie, maken dit tot een fascinerend land. De legende van de revolutie van Ché Guevara en Fidel Castro waart overal rond. Cuba heeft perfecte zandstranden en de hotels variëren van typisch Cubaans tot hedendaagse luxueuze strandresorts.
Vakantie Cuba: wie Cuba zegt, denkt aan sigaren, salsa en Cuba Libre. Wie dit grootste eiland van het Caribisch gebied bezoekt, doet er echter goed aan een rondreis Cuba te maken om zodoende kennis te maken met de koloniale pracht van de steden. Het eiland is bij uitstek geschikt voor de combinatie interessante cultuur en strand.
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na uw terugkeer in de Benelux. Daarnaast is een toeristenkaart vereist. De kosten bedragen ca. € 17,- per persoon. Bij boeking van een reis naar Cuba zorgen wij voor het verkrijgen van de toeristenkaart. Deze is bij de reisbescheiden ingesloten.

U bent verplicht bij aankomst in Cuba een bewijs te kunnen tonen van een in Cuba geldige ziektekostenverzekering of reisverzekering met dekking van medische kosten in Cuba. U dient contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij/zorgverzekeraar voor een in het Engels opgestelde verklaring met daarin welke medische kosten tijdens uw vakantie in Cuba gedekt zijn, uw polisnummer, uw naam en de naam van de verzekeraar. Indien dit bewijs niet kan worden overlegd, dient u ter plaatse op de luchthaven een vervangende verzekering af te sluiten en te betalen.

Als u Cuba verlaat dient u op de luchthaven vertrekbelasting te betalen van CUC 25 p.p. (in lokale valuta!). In Cuba is het niet mogelijk geld op te nemen met uw pinpas. Wij raden u aan om euro's mee te nemen en deze in uw hotel om te wisselen tegen de lokal valuta (CUC). U kunt bij een bank geld opnemen met uw creditcard (geen Diners Club of American Express kaart), maar dit kan enige tijd kosten.

Tijdsverschil Het is op Cuba 6 uur vroeger.
De vluchtduur naar Havana is ca. 11 uur.
De vluchtduur naar Varadero is 11 uur.

Geldzaken
De officiële munt is de Cubaanse Peso (CUP), die u niet mag in- of uitvoeren. De zogenaamde ‘converteerbare Peso’ (CUC), de ‘Peso Convertible’ is het enige wettige betaalmiddel. De wisselkoers van de ‘Peso Convertible’ wordt gemeten aan de koers van de Amerikaanse dollar, waarbij de waarde van een ‘Peso Convertible’ ongeveer gelijk is aan de US dollar. De invoer en het bezit van US dollars is geoorloofd. Voor het omwisselen van de US dollar naar de ‘Peso Convertible’ is een wisselbelasting van toepassing van 18% (onderhevig aan wijzigingen). De hoge wisselbelasting van 18% wordt vooralsnog uitsluitend toegepast bij het wisselen van US dollars in de ‘Peso Convertible’. Een wisselbelasting van 8% (gerelateerd aan de US dollarkoers) is van toepassing op het contant inwisselen van euro’s of traveller’s cheques. In de meeste toeristische bestemmingsgebieden kan in de praktijk echter met de euro worden betaald. Dit geldt voor de regio’s: Varadero, Jardines del Rey, Santa Lucia, Playa Covarrubias en de strandgebieden van Holguin.

Creditcard: In hotels, grote restaurants en winkels met een uitgebreid assortiment worden Visa en Mastercard/Eurocard creditcards geaccepteerd. Niet geaccepteerd worden: American Express en Diners Club creditcards. Er zijn slechts enkele bankautomaten beschikbaar: u kunt daar uitsluitend met een Visa creditcard (met pincode) terecht voor uitsluitend CUC. Bij de BFI bank (Banco Financiero International) kunt u met uw creditcard (uitsluitend Visa en Mastercard/Eurocard; geen American Express of Diners Club!) CUC opnemen.
U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Bij betaling met de in Cuba geaccepteerde creditcards, alsook bij het opnemen van contant geld met de creditcard zal belasting worden geheven (percentage aan wijzingen onderhevig). Zie ook de website: www.eurocard.nl.
Pinnen: Er zijn nauwelijks pinautomaten op Cuba te vinden. Als die er al zijn (zoals in Havana) werken ze meestal niet. Indien u geld op een bankpas wilt opnemen, gebruikt u hiervoor dan uw creditcard bij een bankinstelling, zoals boven beschreven.

Algemene informatie over Havana
Havana spreekt tot de verbeelding van veel vakantiegangers, niet in de laatste plaats vanwege de gelijknamige, bruisende hoofdstad die in dit gebied ligt. De stad is befaamd vanwege de prachtig historische gebouwen die er staan en natuurlijk vanwege de salsamuziek. Op iedere straathoek hoort men de inmiddels internationaal bekende driekwartsmaat klinken. In deze streek is, naar zeggen van de inwoners, 'alles mogelijk, zolang je geen zuurpruim bent'. Het oude centrum van de stad Havana is door UNESCO tot cultureel werelderfgoed uitgeroepen.
Bezienswaardigheden

Havana-Stad is in zijn geheel eigenlijk al een bezienswaardigheid. Er is zoveel te zien, dat het bijna te veel is om op te noemen. Tijdens een wandeling door het gebied kunt u genieten van oude koloniale panden, kerken en pleinen. Een bezoek aan één van de musea is ook zeer aan te raden.
De belangrijkste wijken van Havana met de meeste interessante bezienswaardigheden:

LA HABANA VIEJA
Dit is het historische hart van de stad, waar de topattracties liggen. Het is ook het drukste gedeelte van Havana en het meest toeristische. In de oude stad zijn bepaalde gedeelten afgesloten voor het verkeer, zodat het er lekker slenteren is. De oude binnenstad is sowieso heel goed te bewandelen; het is niet groot en alle ‘Must See’ liggen op loopafstand van elkaar. De ‘calles’, de straatjes die de bezienswaardigheden met elkaar verbinden, zijn visueel snoepgoed op zich. Overdag bevolken toeristen en ‘Habaneros’ de eeuwenoude straten en etablissementen die met hulp van de UNESCO zijn opgeknapt. Het fascinerende van de oude stad is de vergane glorie die net zo goed staat te pronken als de schitterend gerenoveerde panden. De soms tot de draad versleten was moet ook worden gedroogd, of er nu wel of geen glimmend hotel ‘nextdoor’ staat. Overal klinkt muziek en achter menig koloniale deur is een levendige bar te vinden waar royale scheuten rum de ‘Cuba Libre’ en ‘Mojito’, dé drankjes, oppeppen. Aan terrasjes en leuke eetgelegenheden geen gebrek. La Habana Vieja is een van de weinige plekken in Cuba waar een zekere terrascultuur is te vinden; nergens daarbuiten en in de rest van Cuba zult u het zo aantreffen als op en rondom de pleinen in de oude binnenstad van Havana.’

VEDADO
Vedado is slechts een minuut of vijf per taxi van de oude stad vandaan. Het is een aangename residentiële wijk waar de voorname hotels liggen, zoals Nacional de Cuba. Het vormt tevens het échte artistieke centrum van Havana. Hier wordt Cubaans talent gevoed en gekoesterd aan de Universiteit van Havana en aan de vele kunstacademies die zich hier bevinden. Klassieke balletdansers en musici genieten hier hun opleiding. De weg naar het wereldpodium, de Cubaanse droom, wordt hier gelegd. Het is ook geen toeval dat de beste muziekclubs en ‘Insider’ adresjes zich in Vedado bevinden. Het is in Vedado een stuk minder hectisch dan in La Habana Vieja; een welkom adres om na de stadse drukte thuis te komen

MIRAMAR
Miramar is een buurt die van oudsher bekend staat als de diplomatenzone. In deze wijk zijn tal van ambassades en consulaten, ondergebracht in schitterende, vaak historische panden. Dit is de plek waar diplomaten en de ‘Society’ van Havana verkeren en afspraken worden gemaakt in de chique restaurants of clubs in de omgeving. Het straatbeeld alleen al is een bezoek waard: de nieuwste modellen Mercedes zoeven geruisloos langs ronkende klassieke auto’s uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw, het is nog de vraag wie de show steelt.
Het uitgaansleven in Havana bruist. In de clubs blijft niemand aan de kant zitten, er wordt gedanst zoals het nergens anders kan. Er wordt in de provincie veel salsa gedanst, maar ook met de son, guaguancó en timba kunnen ze goed uit de voeten. Er zijn genoeg plekken om deze de dans te bewonderen, zoals Café Cantante en in de Case de la Música. Maar het leukste is natuurlijk om het zelf te leren. De populaire openluchtdisco Macumba biedt een mooi uitzicht op het nabij gelegen zwembad van een chique landgoed.

De stad Havana is een Walhalla voor de souvenirjager. Hier kan men Cubaanse kunst, met de hand ingekleurde ansichtkaarten, hoeden van stro, gehaakte strandhemden en -rokken, decoratieve kleedjes, sieraden van schelpen of zilverdraad én natuurlijk authentieke, handgemaakte sigaren kopen.
Transfertijd : 30 minuten. (vanaf Havana), de transfertijd vanaf Varadero is 120 minuten.

Algemene informatie over Holguín (oost Cuba)
Holguín is één van de veertien provincies van Cuba. Het ligt aan de noordkust. De hoofdstad van de provincie is het gelijknamige Holguín. Het toerisme is zich hier pas sinds kort gaan ontwikkelen. Holguín wordt gekenmerkt door suikerrietplantages en prachtige natuur. Twee nationale parken liggen gedeeltelijk in de provincie.

Algemene informatie over Guardalavaca
De badplaats Guardalavaca ligt aan de noordoostkust van Cuba, op ongeveer 870 kilometer van Havana. De plaats heeft drie hoofdstranden: Playa Guardalavaca, Playa Esmeralda en Playa Pesquero. Letterlijk betekent Guardalavaca: 'bewaak de koe'. Hierover zijn verschillende lezingen: de één zegt dat het oorspronkelijk Guardalabarca heette wat 'pas op de boot' betekent, ofwel een beschutte aanlegplaats voor de piraten van destijds. Een ander zegt dat de 'buit' van de piraten ook wel 'la vaca' werd genoemd en dat deze baai een goede (tijdelijke) bewaarplaats was. De verschillende mooie zandstranden en het driehonderd meter uit de kust gelegen koraalrif, maken Guardalavaca tot een schitterende vakantiebestemming.

Transfertijd vanaf Holguin 75 minuten.
Algemene informatie over Playa Pesquero
Playa Pesquero is gezegend met prachtige zandstranden. De plaats heeft voor(onder)watersporters, strandliefhebbers, natuurfanaten en rustzoekers tal van mogelijkheden te bieden.
Transfertijd vanaf Holguin 75 minuten.

Algemene informatie Varadero
Het schiereiland Varadero is Cuba’s belangrijkste badplaats Het heeft een langgerekt, fijn wit zand¬strand van ruim 20 kilometer aan een doorzichtige, blauwgroene zee. Voor de kust ligt een koraalrif met tientallen duikplekken, u kunt hier legio (water)sporten bedrijven. Zonnebaders kunnen rustig wegdromen op het prachtige strand. Het vertier speelt zich voornamelijk af in de hotels die er in alle klassen zijn. Discotheken en clubs zorgen voor een vrolijke omlijsting van de dag. U vindt in Varadero uitstekende restaurants en een royale keuze aan winkeltjes. De bruisende hoofdstad van Cuba, ‘La Habana’, ligt op ongeveer 2 uur rijden, een favoriet excursiedoel en een bezoek meer dan waard. Maar ook indien u een diepere cultuurbelevenis wilt naast een dagje Havana en geen tijd heeft om een hele reis door Cuba te maken, kunt u overwegen om vanuit Varadero een uitstapje naar Trinidad en omgeving te maken.
Transfertijd vanaf Varadero : 30 minuten.
Transfertijd vanaf Havana : 120 minuten.

Reistip van collega Suzanne :
Cuba: Wil je de dolfijnen ontmoeten doe dit dan niet in het ‘’dolfinarium’’ (varadero), maar boek een catamaran tocht! Hier ga je naar een soort bassin waar de dolfijnen zwemmen en kan je ze aanraken en natuurlijk kusjes geven (je bent wel met een grote groep)! De catamaran tocht was toen voordeliger en je gaat niet alleen naar de dolfijnen, je hebt bijv je lunch op een eilandje midden op zee! Wil je kleinere groepjes en langer dan 5 – 10 min met de dolfijnen zwemmen dan is het dolfinarium beter.

Cuba: Het plaatsje Vinales is zo mooi groen erg mooie natuur, zeker een aanrader!


Reistips van onze reisspecialisten

REISTIP ►
Als je sigaren wilt kopen, doe dat dan in een echte tabakszaak of op de luchthaven, anders koop je namaak.
REISTIP ►
OKtober, november en december zijn de regenmaanden.
REISTIP ►
De stad Havana is een Walhalla voor de souvenirjager.
REISTIP ►
Het uitgaansleven in Havana bruist, zoals Café Cantante.
REISTIP ►
Het eiland is bij uitstek geschikt voor de combinatie interessante cultuur en strand.

Reisverslagen


Reisadvies per streek / plaats


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Cuba

JAN

27°C
7 uur
6 dagen
25°C
FEB

28°C
7 uur
5 dagen
25°C
MRT

29°C
8 uur
6 dagen
25°C
APR

30°C
8 uur
5 dagen
26°C
MEI

31°C
7 uur
9 dagen
27°C
JUN

31°C
7 uur
13 dagen
28°C
JUL

32°C
8 uur
14 dagen
29°C
AUG

33°C
7 uur
13 dagen
30°C
SEP

32°C
7 uur
15 dagen
29°C
OKT

31°C
7 uur
12 dagen
29°C
NOV

29°C
7 uur
8 dagen
28°C
DEC

27°C
7 uur
6 dagen
26°C

Best geboekte vakanties in Cuba

Regio's in Cuba

Isle Of Youth
Bekijk aanbod ►
Midden
Bekijk aanbod ►
Noorden
Bekijk aanbod ►
Oosten
Bekijk aanbod ►
Westen
Bekijk aanbod ►

Plaatsen in Cuba

Cayo Coco
Bekijk aanbod ►
Cayo Ensenachos
Bekijk aanbod ►
Cayo Guillermo
Bekijk aanbod ►
Cayo Largo
Bekijk aanbod ►
Cayo Santa Maria
Bekijk aanbod ►
Ciego De Avila
Bekijk aanbod ►
Guardalavaca
Bekijk aanbod ►
Havana
Bekijk aanbod ►
Playa Del Este
Bekijk aanbod ►
Playa Esmeralda
Bekijk aanbod ►
Playa Jibacoa
Bekijk aanbod ►
Playa Pesquero
Bekijk aanbod ►
Playa Yuraguanal
Bekijk aanbod ►
Santiago De Cuba
Bekijk aanbod ►
Trinidad
Bekijk aanbod ►
Varadero
Bekijk aanbod ►

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X