Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Canada met Traveltroef Canada

Een onmetelijke uitgestrektheid tot aan de poolcirkel, een land vol overweldigende natuur... Door Canada reizen per camper of auto is heel ontspannen. Geen files, geen drammerige chauffeurs, wel dat prachtige landschap en... achter iedere bocht ontdek je iets. Hier leven o.a. beren, wolven, poema's en voor de kust van Canada zwemmen walvissen en orka's!

Tijdsverschillen Tijdens uw reis zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Canada heeft verschillende tijdzones. Onderstaand enkele voorbeelden (met uitzondering van het voor- en najaar, daar de zomertijd in Canada op andere data ingaat en eindigt)

Reisdocumenten
U dient, als Nederlander, in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Voor Canada is geen visum vereist, mits u niet langer dan 6 maanden in Canada verblijft.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, adviseren wij u uw boekingskantoor te raadplegen voor visumvereisten of kunt u de website van het visumburo raadplegen: www.visum.nl.

Indien u vanuit Canada naar de Verenigde Staten reist dient u aan de grens de noodzakelijke formaliteiten te vervullen tegen een bedrag van ca. USD 6 per persoon.

Op het moment van het samenstellen van deze informatie gold dat reizigers die vanaf 20 maart 2010 naar of via de Verenigde Staten reizen verplicht zijn om een ESTA-reistoestemming te regelen. Indien dit voor u van toepassing is, hebben wij de betreffende brief bijgesloten.

Voor de Verenigde Staten is onder bepaalde voorwaarden geen visum noodzakelijk. Een visum is niet nodig indien u niet langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten blijft en u per vliegtuig in de Verenigde Staten arriveert. Dit geldt overigens voor houders van een Nederlands en Belgisch paspoort. Kinderen en baby’s mogen niet langer zomaar meereizen op het paspoort van hun ouders. Zij kunnen alleen meereizen op het paspoort van hun ouders, als ze beschikken over een eigen visum. Bovendien moet iedere Nederlander die naar de Verenigde Staten reist een "Machine Readable Passport (MRP)" te bezitten. Indien u met een paspoort reist dat is uitgegeven op of na 26 oktober 2006, dient dit tevens over biometrische gegevens te beschikken. Reist u op een ouder paspoort dan geldt deze regel vooralsnog niet. Voor de laatste informatie omtrent de reisdocumenten verwijzen we graag naar de volgende website: netherlands.usembassy.gov

Houdt u er rekening mee dat bij aankomst in en vertrek uit de Verenigde Staten verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden. Zo moeten alle bezoekers die vanaf 30 september 2004 per vliegtuig in de Verenigde Staten arriveren, bij het tonen van het paspoort, ook een foto en vingerafdruk laten maken. Dit is een elektronische procedure die extra tijd in beslag kan nemen. Uitgebreide Engelstalig informatie van de Amerikaanse overheid over deze procedure vindt u op www.dhs.gov/us-visit.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Canadese ambassade www.canada.nl. De informatie van de Amerikaanse ambassade kunt u vinden via de website netherlands.usembassy.gov

In Canada wordt Engels gesproken. In de provincie Québec wordt daarnaast over het algemeen ook Frans gesproken. Hier kan men met Engels overigens volstaan.

Geldzaken
De munteenheid van Canada is de Canadese Dollar (CAD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = ca. 1,35 Canadese dollars (1 Canadese dollar = € 0,74).

De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.

Creditcard:Tijdens een rondreis in Canada kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. Wij adviseren u dringend een creditcard mee te nemen, omdat u hiervan tijdens de reis veel plezier kunt beleven. Ook is de creditcard gemakkelijk, vaak zelfs vereist, bij het betalen van borgsommen voor autohuur, huur van motorhomes, motorhuur en voor accommodaties. In accommodaties vraagt men vrijwel altijd een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Men vult wel een creditcardslip met bedrag in, maar verzilvert deze niet. Bij het terugbrengen van de auto of motorhome of vertrek uit de accommodatie volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of via een geldautomaat.

Pinnen:In Canada kunt u gebruik maken van ATM geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo om te pinnen.

ATLANTIC CANADA

Atlantic Canada biedt een zachtglooiend natuurlandschap, en ruige kusten. Hier vindt u nog rustige nationale parken zoals Kejimkujik en Fundy, en zandstranden op Prince Edward Island. Onbedorven landschappen en een overvloedig dierenleven worden gecombineerd met de typisch Canadese gastvrijheid. Natuurliefhebbers vinden hier een paradijs: elanden en walvissen, fjorden en watervallen, uitgestrekte bossen, meren, rivieren en kale bergtoppen. De ultieme wildernis vindt u in Newfoundland en Labrador, waar fjorden en ijsbergen het beeld bepalen. Kijkt u bij de 18-daagse rondreis Beaches, Islands & Lobsters voor een uitgebreide kennismaking met Atlantic Canada. Het klimaat is er het meest aangenaam van eind mei tot eind oktober, waarbij natuurlijk in de herfst de geweldige ‘Indian Summer’ zich aandient!

OOST-CANADA: ONTARIO & QUÉBEC

Ontario en Québec in Oost-Canada bieden u de beste combinatie van levendige steden en een prachtige natuur. In natuurgebieden als Algonquin, de Laurentian Mountains, het gebied Charlevoix en het schiereiland Gaspé kunt u uitgebreid genieten van het typisch Canadese buitenleven. U kunt er wandelen, tennissen, golfen, paardrijden, roeien, windsurfen, mountainbiken en nog veel meer. Daarnaast vindt u in Ontario en Québec grote metropolen als Toronto en Montréal, een vleugje Frans-Canada in Québec City en karakteristieke plattelandsdorpjes. Uiteraard mag een bezoek aan het woeste watergeweld van de Niagara Falls niet ontbreken. Het klimaat hier is prettig van begin mei tot eind oktober, waarbij ook hier in de herfst de ‘Indian Summer’ een oogverblindende kleurenpracht biedt! Daarnaast is Oost-Canada in de winter een waar ‘Winter Wonderland’, waar u bijvoorbeeld van sledehondentochten kunt genieten en van winters zoals wij die nog slechts kennen van oude, vergeelde foto’s.

MIDDEN-CANADA: MANITOBA & SASKATCHEWAN
Midden-Canadais het gebied van de prairies en de grote vlakten. De meeste inwoners wonen in het zuiden. Het noorden omvat een verlaten gebied met toendra en poolvlakten. Rond Churchill komen aan het begin van elke herfst zeker 1200 ijsberen naar de Hudson Bay, wachtend op het bevriezen van het water, zodat ze op jacht kunnen gaan. In het gebied komen ook veel andere wilde dieren, zoals kariboes, wolven, vossen, zeeleeuwen en beluga-walvissen voor. Zeker in het noorden is het alleen in de zomerperiode echt aangenaam

WEST-CANADA: BRITISH COLUMBIA & ALBERTA
De verreweg bekendste parken vindt u in West-Canada. Absolute hoogtepunten zijn hier de Rockies met het oudste park van Canada, Banff, de ‘Glaciers Highway’, het Columbia Icefield, het blauwgroene Lake Louise en het schilderachtige Peyto Lake. Naast deze overbekende juweeltjes biedt Alberta u onvervalste ‘western’ gastvrijheid en uitgestrekte prairies. In British Columbia vindt u natuurgebieden die minder bekend, maar zeker zo indrukwekkend zijn. Bezoek vooral het Wells Gray Park, het Kootenay National Park en Manning Park. Het zuiden van British Columbia biedt u prachtige meren, zandstranden en wijngebieden. Op Vancouver Island vindt u zelfs een regenwoud! Bijzonder populair zijn hier de walvisexcursies en de prachtige vaarten door de Inside Passage. Vanuit Vancouver beginnen tevens indrukwekkende cruises naar Alaska! Het westen van Canada kent een vergelijkbaar klimaat met het onze, waarbij u zeker in de Rocky Mountains wel rekening moet houden met het reizen op hoogte. In de winter is er natuurlijk sneeuw in overvloed in het binnenland, maar aan de kust blijven Vancouver en Vancouver Island dankzij het gematigde zeeklimaat vrijwel sneeuwvrij

YUKON
Yukon Territory of kortweg 'the Yukon' is het meest noordwestelijke deel van Canada met als hoogste punt Mount Logan (5959 meter). Whitehorse is de hoofdstad. Het illustere Dawson City was ooit een levendige plaats, waar duizenden mensen naartoe trokken vanwege de ontdekking van goud. Het klimaat kent uitersten: 's zomers kan de temperatuur tot boven de 30º C. stijgen, in de winter kan het onder de -50º C. zakken.

Geniet van een welverdiende vakantie Canada. Kuoni biedt u vele onvergetelijke rondreizen in dit land met een overweldigende natuur, gezellige en moderne steden, en niet te vergeten, aardige mensen. 

 

  


Reisverslagen


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Canada

JAN

-5°C
3 uur
13 dagen
3°C
FEB

-4°C
3 uur
13 dagen
3°C
MRT

3°C
5 uur
11 dagen
2°C
APR

11°C
6 uur
11 dagen
3°C
MEI

18°C
7 uur
12 dagen
7°C
JUN

24°C
8 uur
12 dagen
13°C
JUL

27°C
9 uur
11 dagen
19°C
AUG

25°C
8 uur
12 dagen
21°C
SEP

20°C
6 uur
11 dagen
19°C
OKT

13°C
4 uur
12 dagen
14°C
NOV

6°C
3 uur
15 dagen
9°C
DEC

-1°C
3 uur
15 dagen
5°C

Best geboekte vakanties in Canada

Regio's in Canada

Alberta
Bekijk aanbod ►
British Columbia
Bekijk aanbod ►
Quebec
Bekijk aanbod ►

Plaatsen in Canada

Banff
Bekijk aanbod ►
Calgary
Bekijk aanbod ►
Jasper
Bekijk aanbod ►
Lake Louise
Bekijk aanbod ►
Montreal
Bekijk aanbod ►
Vancouver
Bekijk aanbod ►
Whistler
Bekijk aanbod ►

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X