Traveltroef, koffers vol korting!
contact

Op vakantie naar Amerika met Traveltroef Amerika

De Verenigde Staten zijn zo enorm groot dat het voor ieder type reiziger wel iets te bieden heeft. Strand, cultuur, natuur, citytrips, de Verenigde Staten bezitten het allemaal. Om maar even wat te noemen: maak een citytrip naar New York of Washington, bezoek een of meerdere van de vele natuurparken die bijna elke staat wel heeft of zoek het vertier in de diverse attractieparken in Florida.En wat denkt u van de prachtige Hawaïaanse eilanden. Kom tot rust op de mooie stranden van Oahu of ga islandhoppen. Maui staat bekend om z´n vele Japanse invloeden en natuurlijk z´n uitstekende surfmogelijkheden. Kauai heeft de Grand Canyon in het klein en is een prachtig natuurgebied. Op Hawaii zelf, Big Island genoemd, vindt u overblijfselen van de diverse vulkaanuitbarstingen, waardoor er een zeer bijzonder lavalandschap is ontstaan.

De totale vluchtduur is afhankelijk van de bestemming.

Reisdocumenten
Op het moment van het samenstellen van het programma was voor de Verenigde Staten een geldig paspoort vereist. Tevens dient u zich online te registreren voor ESTA. Hiervoor verwijzen wij u naar de bijgeleverde brief over deze ESTA-reistoestemming.

Voor de laatste informatie omtrent de reisdocumenten verwijzen we graag naar de volgende website: http://thehague.usembassy.gov/
Tijdsverschillen Tijdens uw reis zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. De Verenigde Staten hebben verschillende tijdzones. Het is er vroeger dan bij ons.

Geldzaken
De munteenheid van de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar ($). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = ca. 1,39 Amerikaanse dollars (1 Amerikaanse dollar = € 0,72).
De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.

Creditcard: Tijdens een reis door de Verenigde Staten kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. Wij adviseren u dringend een creditcard mee te nemen. Dit is een zeer gebruikelijk betaalmiddel, waarmee u in de Verenigde Staten zonder moeite, zelfs kleinere bedragen, kunt afrekenen. Ook is de creditcard vereist bij het betalen van borgsommen voor autohuur, huur van een motorhome, motorhuur en voor hotels. In hotels vraagt men vrijwel altijd een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt, dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Men vult wel een creditcardslip met bedrag in, maar verzilvert deze niet. Bij het terugbrengen van de auto of motorhome of vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of via een geldautomaat.
Pinnen: Om te pinnen kunt u gebruik maken van de ATM geldautomaten. In de Verenigde Staten kunt u dan geld pinnen bij de geldautomaten met het blauwe Cirrus-symbool.

Lokale belastingen
In de Verenigde Staten wordt een sales tax berekend over uw aankopen, maaltijden, autohuur, huur van motorhome, etc. Houdt u hiermee rekening bij uw aankopen, daar u pas bij de afrekening tot de ontdekking komt dat u meer geld kwijt bent dan u verwachtte. Het bedrag van de tax is meestal tussen de 3 en 10%, maar kan oplopen tot 18%.

Goed om te weten
In Noord-Amerika gelden voor personen beneden de 21 jaar nogal wat beperkingen. Zo is een bezoek aan gelegenheden waar alcohol wordt geschonken (bars, maar ook discotheken) niet toegestaan, ook al drinkt u zelf geen alcohol. Op naleving wordt streng toegezien, daar de eigenaar van het betreffende etablissement een boete kan krijgen. In hotelbars wordt u, als u nog geen 21 jaar bent, vaak wel toegelaten (maar kunt u geen alcohol bestellen). Neemt u uw identiteitsbewijs mee als u een bar bezoekt.

Voor wat betreft het verblijf in hotels van jongeren onder de 21 jaar kunnen speciale regels gelden. Het is niet altijd toegestaan om op een kamer te verblijven zonder begeleiding van een volwassene boven de 21 jaar.

Voltage In de Verenigde Staten is de netspanning 110 volt. U heeft derhalve een transformator nodig. De stopcontacten zijn er smaller. Een adapter brengt uitkomst.

Kleding
De kleding is over het algemeen informeel. Afhankelijk van waar u in de Verenigde Staten naar toe gaat en van het seizoen waarin u reist, is lichte kleding, eventueel aan te vullen met wat wollen kleding voor de frisse avonden en koudere perioden voldoende. Neem in ieder geval makkelijke schoenen mee.
Als u plannen hebt exclusief uit eten te gaan of een theater te bezoeken, neem dan een kostuum mee. In vele restaurants kunt u zo binnenlopen, zonder er speciaal voor gekleed te zijn, maar meer formele restaurants eisen dat de heren een colbert en een das dragen. Ook tijdens excursies kunt u hiermee worden geconfronteerd.

Fooien
Het geven van fooien is in de Verenigde Staten zeer normaal, te meer daar uw rekening in restaurants gewoonlijk exclusief bedieningsgeld is. Gebruikelijk is hier een fooi van ca. 15-20% bovenop het eindbedrag. In de hotels rekent de bell boy op USD 1 per koffer en het kamermeisje bij een langer verblijf op USD 1 per dag. Taxichauffeurs geeft u 15% van het eindbedrag, een gids 10 tot 15%. Aan het einde van een groepsreis is het gebruikelijk uw waardering te laten blijken door een fooi te geven aan de chauffeur van USD 2 per persoon per dag, aan de reisleider USD 3 per persoon per dag.


Reisverslagen


Reisadvies per streek / plaats


Best beoordeeld

Het gemiddelde weer in Amerika

JAN

3°C
5 uur
10 dagen
7°C
FEB

5°C
6 uur
9 dagen
5°C
MRT

10°C
7 uur
11 dagen
5°C
APR

16°C
8 uur
11 dagen
7°C
MEI

22°C
8 uur
11 dagen
11°C
JUN

26°C
9 uur
11 dagen
17°C
JUL

29°C
9 uur
10 dagen
22°C
AUG

28°C
9 uur
10 dagen
23°C
SEP

24°C
7 uur
9 dagen
20°C
OKT

18°C
7 uur
8 dagen
17°C
NOV

12°C
5 uur
9 dagen
13°C
DEC

6°C
5 uur
11 dagen
10°C

Best geboekte vakanties in Amerika

Regio's in Amerika

Plaatsen in Amerika

Daarom boekt u bij Traveltroef

 
  • Het grootste aanbod vakanties naar de zon, sneeuw en stad
  • Onafhankelijk reisburo met ervaren en geschoolde reisspecialisten
  • Alle kortingen van alle bekende reisorganisaties verzameld
  • Ook een fysiek reisburo in hartje Gorinchem en makkelijk parkeren
  • Geen lange wachttijden en/of extra kosten bij telefonische boekingen
  • Gratis hulp en advies bij o.a. stoelreserveringen & online check-in
  • Ruim 40 jaar ervaring in vakantiebemiddeling
 
 
 

Advies nodig?

Arkelstraat 87
4201 KB Gorinchem
Nederland

Openingstijden

0183-666777

 


 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Whatsapp: 0183-666777

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

Openingstijden

 Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Chat
Géén servicekosten

Daarom boekt u bij Traveltroef

Wij gebruiken cookies.   Melding sluiten X